Tárgyalási készségek tréning

A műhelymunka során olyan tárgyalást igénylő helyzeteket állítunk elő, melyek a résztvevőket fokozatosan mind mélyebbre vezetik a tárgyalások munkahangulatába. A hangsúlyt végig a mindenki számára használható szemléletre és részmegoldásokra helyezzük.

A résztvevők egyre összetettebb tárgyalási helyzetekbe kerülnek, melyekben megfigyelhetik saját maguk és társaik viselkedését és az eredményért folytatott küzdelmét. A lényeges szabályok és megoldások bevésődését az átélt élmények garantálják. A szituációk után mindig összefoglalás és elemzés következik, hogy tudatosítsuk a történteket.

A helyzetgyakorlatok sorozata mindenkinek lehetővé teszi, hogy ráérezzen a követelések és engedmények dinamikájára, megtanulja miként használhatja sokoldalúan a tárgyalási változókat, vagy hogyan elemezzen tárgyalási pozíciót. Ezek mind eszközök ahhoz, hogy egyre tudatosabban vegye kézbe a tárgyalás irányítását.

Miközben a résztvevők más és más tárgyalási helyzetekbe merülnek bele, új és újabb szerepekbe öltöznek. Ezek során szembesülnek meglévő beidegződéseikkel, újraértékelik a tárgyalás többi szereplőjéhez és az üzleti eredményességhez fűződő viszonyukat, magasabbról látják a tárgyalásokban rejlő lehetőségeket. Tudatosabbak lesznek az ajánlatok megtétele és fogadása terén, jobban átlátják a tárgyalást, ezért nő a tárgyalásokon való szerepvállalási hajlandóságuk, miközben egyéni felelősségüket is pontosabban látják. Az eredmény végülis az, hogy rugalmasabban fognak tárgyalni, és célravezetőbben használják az alkuhelyzetek kezelésével és a megállapodások elérésével kapcsolatos készségeiket. A PROGRAM IDŐIGÉNYE:   1 nap + előeste

A RÉSZTVEVŐK SZÁMA:    8 – 12 fő